woensdag 2 juli 2008

¡Estamos en Tarapoto!


We hebben in Tarapoto onderdak kunnen vinden bij een stel expats. Ze wonen in een huis dat door een drugsbaron werd gebouwd, bovenaan de heuvel. Heel Tarapoto ligt aan je voeten. Waarschijnlijk is het een goed teken dat niet meer de drugsbaronnen in deze positie zitten, maar de biobrandstofadviseurs. Het huis is voorzien van een heerlijk zwembad, een grote tuin en een volleybalveld, dus we vermaken ons hier zeer.


De reis hierheen ging prima, zelfs het eten was lekker. In de Airbus 340 van Madrid naar Lima zaten we al gelijk naast een man die sterk het vermoeden wekte het indigena-bloed door zijn aderen te hebben stromen. Mijn fantasie voerde me meteen mee naar de uitgestrekte watervlakten van het Titicaca-meer, toen hij op het aankomstformulier als beroep 'pescador' invulde. Maar misschien werkte hij ook wel gewoon op een grote Limeense garnalentrawler...
De grote rust hier in de tuin stond in behoorlijk contrast met de mierenhoop op Lima Aeropuerto. Nadat we een tijdje in de rij hadden staan wachten op onze beurt om luchthavenbelasting te betalen, kwamen we er achter dat deze mensen hier gewoon stonden zonder dat dit verder iets te betekenen had en helemaal niet in de rij stonden. Nog mooier was de volière die moest doorgaan voor incheckbalie voor ons vliegtuig naar Tarapoto. Drie tot vijf kleine Peruaanse stewardessen liepen als vogeltjes heen en weer en piepten met hun hoge stemmetjes aldoor "¿Arequipa? ¿Arequipa?" om de wachtenden ervan te overtuigen in hun vliegtuig plaats te nemen. Wij lieten ons natuurlijk niet door ze verleiden en stapten onverschrokken het goede vliegtuig naar Tarapoto in.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk zeg! Cool! Jaloers ben ik! Aan het studeren ben ik!

Anoniem zei

Salem! Riant zwembad, mooie foto's en een fijne drugsbaron. Hier zijn het de oliebazen, al hebben zij geen zwembad.
Blijf schrijven!

Anoniem zei

Pooch zwemt, snooch fotografeert, mooie taakverdeling. En dan gewoon terechtkomen in een supergroot drugsbaronnenhuis met zwembad, wat een luxe. Ultiem genieten. Misschien dat er ergens in een geheim hoekje nog wel wat achtergebleven schatten te vinden zijn... Spannend land, Peru.

Geniet ervan.

Anoniem zei

Och wat een ellende, zag ik bij het inzoomen pas dat Tanneke op de bovenste foto stond. Was teveel onder de indruk van de megajump van mr. L.