vrijdag 4 juli 2008

We moeten leren te strijden!

Zo gauw we ons buiten de tuin van onze villa begeven zijn er links en rechts tientallen motors en motocarro's. Een ritje in de motocarro is heel aangenaam, een lekkere bank om op te zitten en een aangenaam windje van de rijdende motocarro. Tegelijkertijd is een ritje in de motocarro ook een soort van spectakel. Onverharde wegen met allerlei bulten en gaten, een overvloed aan motocarristas die niet in het bezit zijn van een rijbewijs en de enorme drukte zorgen soms voor een ietwat ongemakkelijk gevoel. Maar de mensen gaan er erg relaxt mee om. Helmen kennen ze niet, kinderen hangen aan een arm bij moeder achterop de motor. Iemand vervoerde zelfs een glasplaat achterop de motor. De hele school van Leon en Malou, dat zijn ongeveer 10 kinderen en wat juffen, passen in één taxi. De grote kinderen zitten op de achterbank en de kleine kinderen worden in de kofferbak gepropt.




Gisteren bezochten we de sigarenfabriek. Hij was bijna gesloten, maar er was nog een vijftal vrouwen aan het werk. Nadat we de kunst van het rollen hadden bestudeerd, namen we een kijkje in het magazijn met duizenden handgerolde Peruaanse sigaren. De hele productie van deze Havana-kwaliteit sigaren vindt hier in de regio plaats, van de verbouw tot het maken en beschilderen van de sigarenkistjes. 's Middags dus lekker een sigaartje roken op de veranda, in onze net aangeschafte hangmat.



Een bezoekje aan Pastor Benny was vandaag aan de orde. Aan de hand van een nogal griezelig schilderij legde hij uit wat hij geloofde. Hij was een specialist op het gebied van de geestelijke wereld. Hij kende alle rangen en standen die in de hel en in de hemel bestaan. Dit moeten wij weten om tegen de Satan te kunnen strijden. 'Er is vrede, maar er is ook strijd. Wij moeten leren te strijden!'

2 opmerkingen:

Anoniem zei

He snooch n pooch, leuk dat jullie schrijven over daaro! fijn dat jullie tarapoto bereikt hebben enzo. en dat jullie degelijk kerkelijk onderwijs genieten, dat doet me deugd. groeten aan die biobrandstofman, lijkt me een geschikt type dat hij jullie zijn zwembad ter beschikking stelt.

Rick Timmermans zei

ha,

Kijk eens, beetje zwemmen, beetje roken... dat kan ook gewoon in Wageningen hoor:)