donderdag 31 juli 2008

Afrika in Zuid-Amerika

Het was ongeveer zo, maandagochtend kwamen we er achter dat het eigenlijk zondagochtend was. Zondagochtend was het niet gelukt een kerk te vinden maar we hadden weer een kans! We vonden een apostolische kerk en waren een half uur te laat, maar na onze ervaring met Benny Humphries leek dat niet zo´n probleem. Maar deze dienst duurde maar een half uur. Nadat de voorganger een stuk of 20 keer apostolisch had gezegd was de dienst afgelopen. Er was niets dat ons restte dan de hele gemeente te begroeten, te zoenen en handen te geven enzovoort.

Fiestas Patrias in Lima voldeed op geen enkele manier aan onze verwachtingen. Er was alleen een door de politie afgezette Plaza de Armas. Daarom vertrokken we naar Chincha om daar een stukje Afrika in Zuid-Amerika te zien. Vooral met Fiestas Patrias moest El Carmen, een uit ex-negerslaven bestaand dorp, erg leuk zijn vanwege haar muziekstijl die een mengelmoes is tussen Zuid-Amerikaans en Afrikaans. Het grote feest zou ´s avonds beginnen, en ´s middags zouden we een bezoekje doen aan een oude slavenplantage. Deze was helaas gesloten dus gingen we maar gelijk door naar El Carmen. In El Carmen was geen mogelijkheid om te eten, er was alleen een verlaten spook hotel en er een groepje opgeschoten negertjes die graag voor ons wilden dansen. Bij de locale VVV die ze wonderbaarlijk genoeg wel hadden vertelden ze ons dat het feest ´s avonds zou beginnen. In ieder geval dat begrepen we. En omdat we honger hadden gingen we maar terug naar Chincha om´s avonds naar het feest te gaan.



Ook dit verliep niet helemaal volgens de planning. De Combi´s, de volle busjes die naar Chincha reden, reden vanaf 20.00 uur niet meer en volgens de taxichauffeur was er helemaal geen sprake van een feest in El Carmen, dat was gisteren al geweest. Maar hij wist nog wel een ander feest...
Ergens buiten Chincha werden we bij een rijke lui´s club afgezet, na een dure entree moesten we duur bier drinken en toekijken hoe rijke señoritas de señores verleidden moet hun heupgewieg.

Na Chincha was het tijd voor Ica, na het sandboarden hebben we de onder creationisten zo beroemde Ica-stenen gezien met afbeelding van door mensen bereden dinosauriers.

Ondertussen zijn we aangekomen in Cuzco en ligt Leendert in bed met hoogteziekte. Het gaat over of het wordt erger en als alles meezit gaan we morgen een bergtocht maken naar Ausangate.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hou vol he, jullie komen er wel!

drLeo zei

hoogteziekte. Van sommigen krijg je nooit hoogte.
Je hersens kunnen gewoon niet zonder zuurstof. En laat je niet meer afzetten door een taxi..

Anoniem zei

Hey Tanneke en Leendert!!

De Kroatiëclan is weer gearriveerd in Wageningen en ik dacht bij mezelf dat het misschien, maar hoogstwaarschijnlijk zeker de moeite waard zou zijn om eens jullie blog te checken. En wat leest mijn oog? Een waar avontuur vindt plaats in de oerwouden van Zuid Amerika. Jullie maken me wat mee; daar zijn onze zon, zee, cultuur en natuur ervaringen wel heel andere koek bij! Gelukkig zijn jullie nog in het land der levenden en naar mijn idee vol met mooie plannen, ondanks de hoogteziekte van Leendert. Ga vooral zo door en geniet van het land en de ervaringen!

Leendert beterschap gewenst en Tanneke succes met Leendert tillen ;)

Groetjes van GerriK en vast ook Renze en Renske die hier in of om het huis zwerven. Toedels!

Anoniem zei

He hallo,

Hebben jullie het boek al opgehaald van het postkantoor? Niet vergeten he, anders moeten wij weer een keer helemaal naar Cusco om het op te halen, dat zou ook zo jammer zijn...

Anoniem zei

Ha Pooch (en ook Snooch natuurlijk!) Hopelijk ben je snel weer beter! Ben benieuwd waar jullie nu zijn. Enne...check je wurmail: aanbieding....

Anoniem zei

Hoi Mensen,
Leuk blog zeg... We volgen het zeker vanuit hier.

We hopen dat jullie inmiddels weer een beetje gezond zijn. Geniet er dan ook nog even van de komende tijd!

Alfred en Rachel