zaterdag 26 juli 2008

De stad der kevers

Na 24 uur diaree in Moyabamba was het tijd voor 24 uur in de bus naar Lima, waar we nu ongeveer 24 uur zijn. Lima is groot, mistig en bijzonder. De motocarro´s zijn vervangen door taxi´s en kevers en de houten huisjes voor bakstenen appartementen in allerlei kleuren maar met een altijd zichtbare grauwe waas eroverheen. Onze kamer is een balzaal in een hostel aan de straat met de pizza´s en de hoeren.

Voor 50 cent zijn we met een busje naar het centrum gereden. Voor bussen zijn geen haltes, maar ze rijden een vaste route en overal op deze route kun je in en uit stappen. Tijdens de rit komen er regelmatig verkopertjes de bus binnen die je het een en ander aan etenswaren willen aansmeren.

De plaza de Armas van Lima is omringt door gebouwen uit de koloniale tijd, niet ver van de plaza bezoeken we een rode kathedraal met porseleinen Maria´s en kindje Jezussen. Het publiek in de kathedraal is veel religieuzer dan in bijvoorbeeld Parijs. Er zijn een aantal jonge nonnen, en de meeste bezoekers zijn aan het bidden.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Groeten uit Belgiƫ. Breng ook maar eens een bezoekje op mijn blogs: http://blog.seniorennet.be/koivis/ en van de kleine Yarno op http://www.bloggen.be/yarnotte/.

Anoniem zei

Ha Lenny en Takkie!

Mooie verhalen uit het land van de sigaren, de wurgslangen en de eindeloze diarree. Zo te lezen en zien vermaken jullie je prima! Succes met het verdere genieten!

Groeten, Sjoerd

Anoniem zei

Mijn regelmatige SOG-escapades worden op deze blog honderduit beloond! Maar die onontkomelijke diarrhee verhalen... Hier is het ook niet alles hoor, dat gezonde eten en die stapels wit brood krijg ik er met moeite uit. Hoe zou dat in Bolivia zijn? Vast een gulden tussenweg. Geniet na de jungle vooral van de grote stad, dat een knap staaltje mensenwerk is. ¡Chao!