zaterdag 24 mei 2014

la vida Mexicana!

Ons huis met babysnooch en Liliane
Eenmaal aangekomen in Mexico is het midden in de nacht. Het deert babysnooch niets en vanaf de rug van Snooch kijkt ze geinteresseerd om zich heen naar alle rare mensen met zwart haar die een taal spreken waar ze nog minder van kan bakken dan van het gebrabbel van haar ouders. Als ze richting de aankomsthallen lopen en in de verte Pooch zien staan kijkt babysnooch snel de andere kant op. Maar niet lang daarna spiekt ze toch even naar hem en lacht hem gelukkig toe. Als Pooch haar op wil pakken is dit toch een stapje te ver. Samen stappen ze in een taxi richting het hotel en opeens klinkt daar "papaj!" Babysnooch strekt haar vingertje uit naar Pooch. Het is doorgedrongen, papa is er echt. Ze klimt bij hem op schoot en Snooch'n'pooch zijn weer herenigd.

Pooch werkt iedere dag
Maar dat is dus twee weken geleden, wat hebben wij nou al die tijd gedaan? Meestal is het leven hier heel gewoon. Pooch werkt iedere werkdag en Snooch zorgt op deze dagen voor babysnooch. Op zo'n dag doet Snooch wat het leven van haar vraagt: tamales eten als ontbijt, boodschappen doen, de planten water geven, was naar de wasserette brengen, rondwandelen met babysnooch, etc. En als babysnooch slaapt, dan leest Snooch Atonement, Justice and Peace, een boek van Belousek met daarin een voor Snooch nieuwe visie op de betekenis van het kruis van Jezus. Of ze leert Spaans.

Als de werkdag voorbij is en babysnooch slaapt, dan kijken Snooch & Pooch Breaking Bad, misschien wel de beste serie ooit!

de regengoden overtuigen met sigaretten
En als laatste zijn er nog de uitzonderingen, dan gaan Snooch en Pooch er een dagje op uit, naar de dierentuin, of naar een ritueel om de regengoden te overtuigen dat het regenseizoen nu toch echt moet beginnen - met vals gezang, wierook, confetti, bloemen, snoep, sigaretten en heel erg veel eten. Gelukkig kregen de goden zoveel eten dat wij er daarna ook van konden genieten en dat er nog over was ook. 12 manden vol.





Geen opmerkingen: